Een overkapping maakt je huis groter en je zomer langer. Dit gezegde gebruiken we vaak bij Offerteplanet. Het is dé oplossing om meer ruimte te creëren, maar ook om langer buiten te kunnen genieten van aangename temperaturen. Je kunt een overkapping op veel verschillende manieren gebruiken. In dit artikel bespreken we de vijf meest gebruikte toepassingen die klanten van Offerteplanet aangaven voor het gebruik van hun overkapping.

1: Een lange zomer

Het grootste gedeelte van onze klanten geeft aan dat de belangrijkste reden om een overkapping te kopen is om meer buiten te kunnen zitten. Daarbij geeft meer dan 70% van onze klanten aan dat het grootste voordeel van de overkapping is dat je geen last van de wind hebt. En uiteraard ook niet van regen.

Door het wegvallen van de wind kun je al bij veel lagere temperaturen aangenaam buiten zitten. Daardoor kun je in de lente al veel eerder naar buiten en in de herfst hoef je pas later weer naar binnen. Op die manier verlengt een overkapping je zomer(gevoel).

2: Een groter huis

Een huis is voor de meesten van ons de grootste investering in hun leven. Zeker in de grote steden is het niet goedkoop om een huis te kopen. Maar wat als je huis op een gegeven moment te klein wordt, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding? Dan kan je natuurlijk een ander huis kopen/huren of een aanbouw nemen, maar dit is vaak heel prijzig en kost veel tijd.

Een goed alternatief is daarom om een (afgesloten) overkapping te nemen. Hierdoor kun je de woonkamer flink verlengen en daardoor meer ruimte creëren in je eigen huis. Dit is voor onze klanten met een gezin en een kleinere woning vaak de belangrijkste reden om een overkapping te nemen.

3: Het ultieme kantoor

2020 is in alle opzichten een heftig jaar. Het Coronavirus heeft heel veel veranderd in de samenleving. Eén van deze veranderingen is thuiswerken. Uit noodzaak is iedereen massaal gaan thuiswerken, maar experts verwachten dat deze verandering overeind blijft, ook na de Coronacrisis. Medewerkers ervaren het als prettig om hun eigen tijd in te delen en werkgevers kunnen besparen op kantoorkosten. Dus thuiswerken is here to stay.

Maar hoe doe je dat als je thuis geen kantoorruimte hebt? Je raadt het al: Een overkapping. In 2020 zien we een enorme toename in het aantal overkappingen die gekocht wordt om als kantoorruimte te gebruiken. En zeg nou zelf: Wie kan zich een mooier thuiskantoor bedenken?

4: lekker lang loungen

Wat is er nou lekkerder dan na een week hard werken je vrije zaterdag te besteden met vrienden en familie, onder het genot van goed eten en lekker drinken? In de zomerweekenden kan je heerlijk loungen onder de overkapping. Overdag kun je gezellig met elkaar zitten en in de avond kun je lekker BBQ’en en borrelen. Voor meer dan 60% van onze klanten is dit de ideale manier om het weekend te besteden.

5: Het oog wil ook wat

Overdag ben je hard aan het werk en heb je eigenlijk nergens tijd voor. Maar ’s avonds wil je aan de slag met je conditie. Of misschien wil je een paar kg kwijtraken. Maar dan moet je wel met regenachtig weer naar buiten om te hardlopen, of je moet weer helemaal naar de sportschool. Met een overkapping heb je die problemen niet. Je kunt op jouw moment, bij elk weertype, in de buitenlucht sporten. Yoga, Cardio of krachttraining. Niet gek dat een groot gedeelte van onze klanten met name in de herfst en winter gebruikt maakt van de overkapping om te sporten.